Vjetar i kiša stvorili totalni haos u Willingenu
FOTO: EPA

Svjetski kup u ski-skokovima

Vjetar i kiša stvorili totalni haos u Willingenu

H. Zilić

Vjetar i kiša stovrili su velike probleme najboljm skijašima skakačima u njemačkom Williengnu pa je tako održana samo jedna serija.

Slavio je Japanac Ryoyu Kobayashi skokom od 145.0 metara ispred dvojice Norvežana Halvora Egner Graneruda i Mairusa Lindvika.

Odličan je bio njemački iskusni takmičar Severin Freund koji je zauzeo četvrto mjesto i to je njegov najbolji plasman u posljednje četiri sezone Svjetskog kupa.

Vodeći prije Willingena Karl Geger zauzeo je tek 20. mjesto tako da je došlo do pormjene u vrhu Svjetskog kupa gdje je Kobayashi ponovo lider sa 28 bodova prednosti ispred Geigera.

U Willinegnu je sutra na programu još jedno individualno takmičenje, a nakon toga idu Olimpijske igre u Pekingu.

Rezultate iz Williengna pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije