Kobayashi izveo nestvaran let u Willingenu: Preskočio veličinu skakaonice

Činilo se da letu nema kraja

Kobayashi izveo nestvaran let u Willingenu: Preskočio veličinu skakaonice

H. Zilić

Najbolji skijaši skakači svijeta takmičili su se u njemačkom Willingenu u okviru Svjetskog kupa.

Na programu je danas bio drugi takmičarski dan, a ujedno i generalna proba pred Olimpijske igre u Pekingu koje počinju 4. februara.

Na današnjem takmičenju slavio je Norvežanin Marius Lindvik sa zbirom od 243.8 osvojenih bodova. Drugo mjesto pripalo je Karlu Geigeru iz Njemačke koji je u zbiru imao 238.7 bodova, a podijum je kompletirao Cene Prevc sa 235.6 poena.

Ipak priča dana je Ryoyu Kobayashi koji je završio na četvrtoj poziciji zbog lošeg nastupa u prvoj seriji kada je bio na 12. mjestu, a u drugoj seriji skočio je nevjerovatnih 152 metra čime je preskočio K tačku i veličinu skakonice u Willingenu. Na kraju je završio četvrtopalsirani.

Koliko je uzbudljiva tekuća sezona u Svjetskom kupu ski-skokova govori podatak da Karl Geiger na liderskoj poziciji ima 1189 bodova, odnosno samo tri boda više od Ryoyua Koabyashija i tu nas nakon Olimpijskih igara očekuje velika borba za Kristalni globus.

Top Komentari

Cuj; "Preskocio velicinu skakaonice"? Treba vam neko zadat diktat da trenirate...
1 2
Campa
I opet tim nestvarnim letom nije oborio rekord skakaonice
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije