Foto - EPA

Velika drama na Wembleyju

Nezapamćena penal drama: Liverpool uzeo trofej, Kepa tragičar Chelseaja

Midhat Šljivak

Fudbaleri Liverpoola osvojili su EFL kup nakon što su danas u finalu u Londonu nakon penala savladali Chelsea sa 11:10 (0:0).

Fenomenalan meč viđen je na Wembleyju, a na kraju su pobjednika odlučili penali. Više sreće je imao Liverpool koji diže prvi trofej u sezoni.

Prvu velikku šansu propušta Chelsea. Pulišić je u šestoj minuti s nekoliko metara gađao tačno u Kellehera.

Otvoreno se igralo i u nastavk meča. Oba tima su igrala veoma brzo, lijepo je to bilo gledati, a u 31. minuti Liverpool stvara veliku šansu. Mane nije s nekoliko metara uspio savladati Mendyja.

Chelsea je novom velikom šansom završio prvo poluvrijeme. Mason Mount je pokušao, ali nije ni on uspio da zabije i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Mount je drugo poluvrijeme otvorio velikom šansom. Pogodio je stativu, a zatim Salah na drugoj strani ne koristi situaciju jedan na jedan s Mendyjem.

Liverpool u 67. minuti postiže gol preko Matipa. Međutim, on je poništen zbog ofsajda Van Dijka.

Chelseaju je također poništen gol preko Havertza, a zatim u 86. minuti Edouard Mendy brani zicer Diazu i spašava Plavce.

Zadnju šansu na utakmici imao je Romelu Lukaku u petoj minuti nadoknade, ali Kelleher je odbranio i susret odlazi u produžetke.

Produžetak se otvara novim ofsajdom nakon gola Lukakua, igralo se mnogo tvrđe nego u prethodnom dijelu susreta i nije bilo velikih šansi.

U 110. minuti i četvrti poništen gol. Havertzu je ponovo opravdano poništen gol. Prilika više nije bilo, nakon 120 minuta igre golova nije bilo i pristupilo se izvođenju penala.

Thomas Tuchel je na gol uveo Kepu umjesto Mendyja. Nakon pet serija niko nije pogriješio, a prvu grešku pravi Chelsea u 11. seriji kada Kelleher zabija, a Kepa promašuje penal za trijumf Redsa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti