Abramovič napustio Chelsea, a klub odmah javno osudio dešavanja u Ukrajini

Oglasili se na zvaničnoj stranici

Abramovič napustio Chelsea, a klub odmah javno osudio dešavanja u Ukrajini

Endin Čaušević

Ruski milijarder Roman Abramovič sinoć je zvanično objavio da napušta čelno mjesto u Chelseaju.

Abramovič je prije skoro 20 godina kupio Chelsea i od ovog kluba je napravio evropskog giganta, ali sada se sve zakomplikovalo zbog rata Rusije i Ukrajine.

Nakon što su Rusi napali Ukrajinu od Abramoviča su tražili da javno osudi potez svog prijatelja Vladimira Putina, ali on to nije uradio. Odmah nakon toga Velika Britanija mu je zabranila da živi u ovoj zemlji, te su prijetili čak sankcijama za Chelsea.

Zbog toga je sinoć Abramovič saopštio da napušta londonski klub, odnoso da prepušta vođenje Chelseaja svojim saradnicima.

Klub sa Stamford Bridgea se nakon toga ekspresno oglasio i zvanično je osudio napad Rusije na Ukrajinu. To nisu radili dok je Abramovič bio na čelu kluba, ali dok je on otišao odmah su se oglasili.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Situacija u Ukrajini je užasna i razarajuća. Misli Chelseaja su sa svima u Ukrajini. Svi u klubu se mole za mir", poručili su iz Chelseaja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Nisu smjeli zucnuti dok se Abramovich nije ispurio! Kad ti ovisiš o jednog čovjeka? Et zato Nijemci ne žele strane investitore. Šta ćeš sad kad čovjek povuče svoje milijarde? Mislim svaki klub ima sponzore i to je ok, ali biti ovisan o jednog čovjeka kao Chelsea, City, PSG to je van svake pameti. Ko je se nado ovome, šta ćeš kad ljudi zalede novac?
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi