Roman Abramovič napušta Chelsea!

Prepustio vođenje kluba drugim ljudima

Roman Abramovič napušta Chelsea! · Udarna vijest

Endin Čaušević

Ruski bogataš Roman Abramović našao se na velikom udaru kritika jer nije osudio napad Rusije na Ukrajinu.

Abramovič je u dobrim odnosima s Vladimirom Putinom i odbio je da kritikuje napad Rusije na Ukrajinu što ga je na kraju koštalo.

Velika Britanija je zabranila Abramoviču da živi u ovom državi i morat će napustiti London nakon skoro 20 godina.

No, to nije bilo sve jer je Abramovič dobio ultimatum da mora napustiti i vlasničko mjestu u Chelseaju. Ruski milijarder se odlučio oglasiti preko zvanične stranice kluba i potvrditi svoj odlazak.

Abramovič je u saopštenju poručio da prepušta upravljanje kluba i da će se o njemu brinuti povjerenici Chelseajeve dobrotvorne organizacije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tokom 20 godina koliko upravljam Chelseajem uvijek sam se brinuo za klub i donosio odluke koje su u najboljem interesu kluba. Ostajem vjeran tome i zbog toga sam danas odlučio da upravljanje klubom prepustim povjerenicima Chelseajeve dobrotvorne organizacije. Vjerujem da su oni u najboljoj poziciji da se nastave brinuti za klub, igrače, članove kluba i navijače", poručio je Abramovič.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Ode plasticni Celzi cempionship.
4 13
Siki_sa
Rusija se vraća u devedesete
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi