Nula u Milanu

Derby della Madonnina ispod očekivanja: Pričekat ćemo 50 dana na konačnu odluku o finalisti

Eldar Ganibegović

Milan i Inter remizirali su 0:0 u prvoj polufinalnoj utakmici italijanskog Kupa.

Utakmica je krenula obećavajuće i već nakon desetak minuta igre Milan je imao dvije velike prilike. 

Prvo je u 10. minuti Saelemaekers imao sjajnu šansu koju brani Handanović, a minut poslije toga pored gola iz sjajne pozicije šutira Theo Hernandez.

U 24. minuti trener Milana Stefano Pioli morao je da napravi prinudnu izmjenu. Kalulu je ušao u igru umjesot povrijeđenog Romagnolija.

Na otvaranju drugog dijela igre Rade Krunić se našao u šansi, ali mu je šut blokiran.

Oba trenera su u drugom poluvremenu pokušavala izmjenama osvježiti ekipu, ali nisu uspjeli. Na klupu se u 67. minuti preselio Rade Krunić i ustupio mjesto Diazu, dok je Džeko izašao 12 minuta kasnije, a ušao je Correa.

Nastavila se tako kriza Intera koji na posljednje četiri utakmice nije postigao gol, a Milan sigurno može biti zadovoljan podatkom da je ovo treći gradski derbi ove sezone i nisu upisali nijedan poraz.

Revanš susret na rasporedu je za 20. april, a podsjetimo da sutra drugo polufinale igraju Fiorentina i Juventus.

Naredno što očekuje Milan je derbi protiv Napolija u Seriji A, dok će Inter dočekati posljednjeplasiranu Salernitanu.

Coppa Italia, polufinale:

Milan - Inter 0:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.