Može li Edin Džeko na poseban dan po šesti put srušiti voljeni klub?

Derby della Madonnina

Može li Edin Džeko na poseban dan po šesti put srušiti voljeni klub?

Eldar Ganibegović

Večeras se u prvoj polufinalnoj utakmici italijanskog Kupa sastaju gradski rivali Milan i Inter, a nominalni domaćin bit će Rossoneri.

Bit će to već treći Derby della Madonnina ove sezone nakon dva u Seriji A, a Edin Džeko još ne zna za pobjedu u gradskom derbiju.

U 12. kolu rezultat je bio 1:1, a u 24. Milan je slavio rezultatom 2:1 nakon preokreta, no večeras je prava prilika za osvetu, a motiv ne može biti bolji - finale Kupa.

Za Edina Džeku bit će to ukupno 13. duel protiv Milana za koji navija od djetinjstva. Jedan je odigrao u dresu Wolfsburga, deset za Romu, te pomenuta dva za Inter, a ima skor od pet pobjeda, te po četiri remija i poraza.

Protiv Milana je Džeko postigao pet golova i upisao jednu asistenciju, sve u dresu Rome, a najbolji meč protiv ovog tima odigrao je 2017. godine kada je Roma slavila na gostovanju s 1:4, a Džeko je postigao dva gola i dodao asistenciju.

Kapiten reprezentacije BiH i za večeras je najavljen u prvoj postavi, kao i Rade Krunić u timu Milana. 

Oglasi

Milan: Maignan; Florenzi, Tomori, Romagnoli, T. Hernandez; Bennacer, Kessie; Messias, Krunić, Leao; Giroud.

Inter: Handanović; Skriniar, De Vrij, A. Bastoni; Dumfries, Barella, Brozović, Calhanoglu, Perišić; Džeko, L. Martinez.

Također, veliki motiv za Dijamanta bit će i današnji datum, odnsono Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Utakmica je na rasporedu od 21 sat, a u istom terminu sutra se u drugoj polufinalnoj utakmici sastaju Fiorentina i Juventus.

Revanš susreti na rasporedu su 20. aprila.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Hajde Edine zabij jedan za NAŠ dan NEZAVISNOSTI onako samo kako ti znaš. Naš BH DIJAMANT a prodane duše i dušmani sa portala , neka ga pu*e.
3 3
Dinouz
Nemoze jer nece ni igrati
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti