Pomogao pojedincima da se spase

Čeferin tvrdi da je kod kuće smjestio jednog nogometaša iz Ukrajine

Edmir Škorić

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin govorio je o tome kako je pomogao igračima koji su bili u Ukrajini tokom izbijanja rata s Rusijom:

Mnoge strane nogometaše je zatekao rat u Ukrajini, pa su bježali glavom bez obzira. Neki su čak i ostali u zemlji u kojoj već devet dana traje ruska invazija.

Ipak, većina je na vrijeme napustila ukrajinske gradove, a nekima je pomogao i sam Čeferin, prvi čovjek Evropske nogometne federacije (UEFA).

"Niko nije očekivao da će takav rat početi u Evropi. Proveo sam 48 sati razgovarajući s igračima i trenerima kako bih im pomogao da napuste Ukrajinu. Bili smo u kontaktu 24 sata dnevno", kazao je Čeferin, pa je dodao:

"Zamolio sam vlade za pomoć, ali one ne mogu uvijek pružiti sigurnost. Teško je objasniti koliko su ti pregovori bili teški".

I onda je priznao da je jednog nogometaša iz Ukrajine smjestio u vlastitom domu.

"Jedan od igrača je otišao iz Ukrajine, a ja sam ga smjestio kod kuće. Moramo naporno raditi. Nadam se da će rat i ovo ludilo što prije završiti", zaključio je Čeferin, koji je na čelu organizacije koja je, zajedno s FIFA-om, odnijela odluku o suspenziji svih ruskih reprezentacija i klubova iz takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.