Rus zablistao sinoć u dresu Basela, pa pokazao srce zbog kojeg je navukao bijes Ukrajinaca

Nepotreban potez

Rus zablistao sinoć u dresu Basela, pa pokazao srce zbog kojeg je navukao bijes Ukrajinaca

Edmir Škorić

Ruski napadač Fyodor Chalov postigao je svoje prve golove za Basel.

Chalov koji ima 23 godine u Basel je tek stigao na posudbu iz CSKA Moskve i sinoć je odigrao peti meč za svoj novi tim.

On je s dva gola u drugom dijelu spasio Basel poraza u duelu sa St. Gallenom (2:2). Postigao je oba gola i oduševio navijače švicarskog velikana.

Nakon gola je reprezentativac Rusije (ima tri nastupa) pokazao srce, istaknuvši ljubav svojoj zemlji koja deset dana vrši napade na teritoriju Ukrajine i čija vojska je ubila veliki broj civila, te razružila mnoge stambene zgrade širom Ukrajine, ostavivši tamošnje ljude bez krova nad glavom i prevorivši ih u izbjeglice.

Chalov je naravno naišao na žestoke osude u ukrajinskim medijima, dok su pojedini navijači Basela na Twitteru konstatovali da je sjajan igrač, ali da s takvim stavom i s takvom globalnom sviješću ne treba biti član njihovog kluba.

Top Komentari

zizu82
E haj nam sad fino objasnite kako vi kvazinovinari znate da je on ovim istaknuo ljubav prema svojoj zemlji?Kako znate da nije upućeno voljenoj osobi ili nešto drugo?Možda je srce za zrtve u Ukrajini,za mir....Tačno kakvi sve debili nazivaju sebe novinarima to je za nepovjerovati....
9 0
Catanzaro
Čuj nepotreban potez a momak možda majci ili djevojci srce poslao hahahahaha
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi