Foto - EPA

Ponuda Barce nije velika

Teške muke igrača Barcelone: Mora birati između ljubavi i miliona

Midhat Šljivak

Katalonski velikan Barcelona ima ozbiljan problem kada je u pitanju nastavak saradnje sa sjajnim defanzivcem Ronaldom Araujom.

Ovaj 22-godišnji Urugvajac igra zaista odlično u dresu tima s Camp Noua i zaradio je brojne simpatije navijača Barcelone u proteklim mjesecima.

Međutim, lako bi se moglo desiti da Barca ostane bez Arauja kojem ugovor ističe u ljeto 2023. godine i koji na stolu ima ogromnu ponudu Manchester Uniteda, mnogo veću od one koju mu nudi njegov sadašnji tim.

Crveni đavoli s Old Trafforda spremni su mu po sezoni plaćati 10 miliona eura i to je ponuda koju su poslali mladom fudbaleru i njegovom agentu. S druge strane ponuda Barce je mnogo manja i ona iznosi 'skromnih' četiri miliona eura.

Aktuelni ugovor Ronalda Arauja jedan je od najslabijih u klubu. Sjajni defanzivac zarađuje 'samo' 900.000 eura godišnje, pa je zbog toga s njim zakazan hitan sastanak o novom ugovoru.

Ipak, očigledno je da ne ide tako glatko. Ponuda s Old Trafforda je ogromna i veoma primamljiva i iako Araujo želi nastaviti saradnju s Barcom, novac bi na kraju mogao odigrati presudnu ulogu u svemu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Urugvajski štoper također se u prethodnom periodu povezivao i s Real Madridom, a njegove nastupe prati i Manchester City i svakako da treba očekivati nove ponude u narednom periodu.

Ronald Araujo je od 2018. godine član Barcelone. Odigrao je 68 utakmica i postigao je pet golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.