"Ostaje li Miralem Pjanić? I ja bih u dženet, ali grijehovi mi ne daju"
Foto - Instagram

Zanimljive riječi predsjednika Bešiktaša

"Ostaje li Miralem Pjanić? I ja bih u dženet, ali grijehovi mi ne daju"

Midhat Šljivak

Ekipa Bešiktaša sprema radikalne promjene u timu tokom narednog ljeta.

Finansijska situacija u istanbulskom velikanu nije baš najbolja. Klub je prinuđen da se riješi velikih ugovora, ali i igrača na koje stručni štab ne računa.

Dosta se govori i o odlasku bh. veznjaka Miralema Pjanića. Izvjesno je da će se to i desiti, osim ako 31-godišnji fudbaler ne pristane na značajno smanjenje plate.

O ostanku Pjanića koji je na posudbi iz Barcelone i Belgijanca Michyja Batshuayija za turske medije govorio je predsjednik crno-bijelih iz Istanbula Ahmet Nur Čebi. On bi volio da ovaj duo ostane, ali realnost je da će napustiti klub.

"Voljeli bismo da nastavimo saradnju s njima na kraju sezone, ali morat će da se odreknu visokih plata. Ako pristanu, ostat će, ako ne pristanu, otići će", rekao je Nur Čebi i dodao je:

"Da li ih želim ovdje? Naravno. Volio bih i u dženet, ali mi grijehovi to ne dopuštaju. Naš budžet je daleko ispod onog što imaju trenutno i ako prihvate smanjenje, ostat će s nama", rekao je predsjednik Bešiktaša.

Oglasi

Miralem Pjanić je ove sezone odigrao 11 utakmica za Bešiktaš i ima učinak od četiri asistencije.

Bešiktaš donio tešku odluku zbog Ajdina Hasića: Jednostavno više ne ide

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Ajdin Hasić (20) vjerovatno će napustiti ekipu Bešiktaša na kraju ove sezone.

Iako je 20-godišnji fudbaler doveden kao zvijezda u usponu od koje se dosta očekivalo u Bešiktašu, povrede su zaustavile njegov napredak i dosta vremena je proveo van terena.

Turski mediji tvrde kako je Bešiktaš već odlučio da ne nastavi saradnju s bh. fudbalerom. S njim će saradnja navodno biti raskinuta i on će moći da bira novi klub narednog ljeta.

Hasić je u dresu istanbulskog velikana imao svijetlih trenutaka. Odigrao je 13 utakmica i postigao je dva gola.

Trenutno je ovaj 20-godišnjak na posudbi u ekipi Umraniyespora, gdje je igrao i 2020. godine, ali još uvijek je van terena zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, talentovani fudbaler iz Bosne i Hercegovine je omladinsku karijeru proveo u zagrebačkom Dinamu iz kojeg nije otišao na najbolji način.

Nakon brojnih tužbi dogovoren je njegov odlazak u Tursku, gdje se nažalost nije proslavio i povrede su ga poprilično unazadile u proteklim mjesecima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ako Pjanicu ne ide bas dobro fudbal od noge, vazno je da mu kosa napreduje ha ha ha
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi