Oglasio se Mirvić

Prvi čovjek Sarajeva: Volio bih da me čujete i razumijete, prestanite uništavati ono što gradimo

Edmir Škorić

Nakon jučerašnjeg poraza od Željezničara na Grbavici, danas se navijačima i svim simaptizerima kluba obratio Ismir Mirvić, prvi čovjek Sarajeva.

Derbi na Grbavici obilježili su neredi navijača prije samog početka, a Mirvića je također zabrinuo način na koji su igrali igrači u bordo dresovima, od kojih traži da igraju srcem.

"Moram priznati da mi je danas malo teško. Jutros sam se probudio i mam potrebu da vam se obratim onako ljudski, iz srca. U Sarajevo sam došao s vizijom da ujedinimo ljude i da napravimo veliki brend, jedan evropski klub kakav Sarajevo zaslužuje. Investirao sam jer mi je stalo, gladan sam uspjeha i rezultata. Želim da svi budemo ponosni na Sarajevo", rekao je Mirvić, dodavši:

"Prvo što sam pomislio sinoć je moja kćerka i ovih šest mjeseci, ja želim da ona bude ponosna na ono što mi radimo i da moja porodica uživa, ali zašto bi neko doveo djecu ovdje? Ono što smo gledali prije utakmice nije simbol sarajevskog derbija. Drugo na šta sam pomislio , jesam li ja dao sve što sam mogao, jesam li uradio sve što je bilo u mojoj moći. Sa sportske strane, imamo najbolje uslove. Da li su svi dali najbolje što su mogli? Nisu. Razočaran sam, s razlogom. Očekivao sam više borbe. Neću više da pričam i uvjeravam da pojedinci svojim ponašanjem uništavaju klub. Neću objašanjavati igračima da moraju igrati sa srcem. Volio bih da me čujete i razumijete, prestanite da uništavate ono što gradim. Počnite igrati sa srcem. Gubimo vrijeme i novac, vrijeme je da svi pokažu šta mogu i zajedno smo Sarajevo. Hajde".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.