Naredna destinacija - San Siro

Zabijao na Bilinom polju, cijenili ga 100 miliona eura, a sada će otići potpuno besplatno

Eldar Ganibegović

Italijanski napadač Andrea Belotti na ljeto će promijeniti klub.

Nakon sedam godina, otkada je stigao iz Palerma 2015. godine, tako će Belotti zaigrati u dresu novog tima, a mediji s Apenina govore da će to biti Milan.

Tamo će otići kao slobodan igrač, s obzirom na to da mu s Torinom na ljeto ističe ugovor.

Čelnici Torina tako će imati priliku da gledaju svog golgetera u Seriji A svake sedmice, pojačat će njihovog rivala, a Torino neće zaraditi ni centa.

Torino ga je nekada cijenio i na 100 miliona eura, a na kraju od toga neće dobiti ništa. 

Belotti je, inače, blizu San Sira bio i prošlog ljeta, ali trebao je da pojača Inter. Sve je bilo dogovoreno i samo je trebao da se ozvaniči posao vrijedan 15 miliona eura, ali je sve na kraju propalo.

Danas smo Belottija mogli gledati u tandemu s Edinom Džekom u napadu Intera, a sada su sve prilike da ćemo ga gledati u drugom milanskom klubu s drugim reprezentativcem BiH - Radetom Krunićem.

Belotti je ove sezone za Torino ostvario skroman učinak. Na 14 utakmica u svim takmičenjima postigao je četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Ukupno je u Seriji A na 261 utakmici postigao 102 gola i upisao 27 asistencija, pa će, koga god da pojača, biti sigurno veliko pojačanje i brzo će se uklopiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za reprezentaciju Italije Belotti je odigrao 41 meč i postigao 12 golova, a jedan od njih i na Bilinom polju kada je Italija slavila protiv Bosne i Hercegovine s 0:3 u 9. kolu kvalifikacija za EURO 2020.

Podsjetimo, Belotti je karijeru počeo u AlbinoLeffeu, a prije Torina igrao je još za Palermo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti