Francuz im se divi

Mbappeova inspiracija su dva davno penzionisana nogometna majstora

Edmir Škorić

Francuski napadač PSG-a Kylian Mbappe poznat je po svojoj eksplozivnosti i brzini s loptom u nogama.

Sjajni napadač razvio je stil koji ga čini razornim s loptom, ali i učinkovitim bez nje zbog svoje brzine i inteligentnih pokreta te dobrog osjećaja za ulazak u prazan prostor.

Ovaj 23-godišnjak pored sebe ima Lionela Messija i Neymara koji više vole da kontrolišu loptu. što njemu daje veće mogućnosti i čini ga još opasnijim po sve odbrane na svijetu.

"Igram s nekoliko igrača koji vole imati loptu pod nogama - Messijem i Neymarom - a ja sam igrač koji može da stvara puno šansi sa svojim kretanjem bez lopte", objasnio je Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

“Mogu i ja dodirnuti loptu, ali mogu se istovremeno dobro kretati bez lopte kako bih stvorio prostor za druge i sebe. Radimo na tome na treninzima, ali to je i prirodna kvaliteta", dodao je.

Upitan da navede imena igrača koji su ga inspirirali da igra na taj način, rekao je: "Kao francuski igrač, mogli bismo reći Thierry Henry, to je normalno. Ali i Ronaldo Nazario. Želim biti takav tip kompletnog igrača. Radim svaki dan da budem dobri kao oni", zaključio je napadač Parižana.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.