Kup Bosne i Hercegovine

Sloboda na pogon Bečića do polufinala Kupa BiH

Emir Dindić, foto: Emir Dindić

U uzvrtanoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine rukometaši Slobode savladali su Bosnu iz Visokog sa 32:27(16:15), te plasirali se u narednu rundu takmičenja.

U prvom poluvremenu gledali smo dosta izjednačen susret  gdje su domaći rukometaši imali prednost u jednom trenutku i od četiri gola razlike, ali uporni gosti sve su to jako brzo stizali. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 16:15 za izabranike Siniše Markote. 

Nastavak susreta donosi sjajnu igru u odbrani Slobode, te prednost se iz minute u minutu povećavala. Na kraju 32:27 sigurna pobjeda i plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. 

U redovima Slobode ponovo je bio maestralan Anes Bečić sa 13 golova, dok ga je odlično pratio dvojac Alen Ovčina i Luka Bajraktarović sa po četiri postignuta gola.  U ekipi iz Visokog bolji od ostalih bili su  Almir Osmanhodžić sa osam postignutih golova, odnosno Faruk Halilbegović koji je susret završio sa pet postignutih golova. 

Podsjetimo, rezultat prve utakmice igrane u Visokom glasio je 27:25 u korist domaćina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.