Maglaj pobijedio Krivaju, Sloga na svom terenu ubjedljiva protiv Gradačca

Mečevi 17. kola

Maglaj pobijedio Krivaju, Sloga na svom terenu ubjedljiva protiv Gradačca

E. Čaušević

Rukometaši Maglaja sinoć su na svom parketu pobijedili Krivaju sa 28:25 u meču 17. kola Premijer lige.

Maglaj se bori za opstanak u društvu najboljih i pred svojim navijačima uspio je da dođe do veoma važne pobjede protiv ekipe iz Zavidovića.

Domaći tim je odlično igrao od samog početka, te je na poluvremenu vodio sa 14:11. Do kraja meča Maglaj je uspio da zadrži tri gola prednosti protiv Krivaje i dođe do pobjede rezultatom 28:25.

Maglaj je do pobjede u ovoj utakmici vodio sjajni Benjamin Čičkušić koji je zabio čak devet golova. Istakli su se još Ridžal i Karabegović sa po četiri gola.

Što se tiče ekipe Krivaje sinoć je najviše raspoložen za igru bio Haris Bašić koji je postigao osam golova, dok je Eldar Mehić zabio šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Do pobjede sinoć je došla i Sloboda koja je u gostima pobijedila Vogošću sa 28:24, dok je Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja pred svojim navijačima ubjedjlivo savladala Gradačac sa 34:26.

Treba istaći da je Bosna u Visokom pobijedila Gračanicu sa 24:23, dok su Iskra i sarajevska Bosna remizirali u Bugojnu rezultatom 25:25. Izviđač je na svom terenu bio bolji od ekipe Konjuha sa 34:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti