Foto - EPA

Nula na Etihadu

Građani 'povaljali' sve kladioničare svijeta

Midhat Šljivak

Manchester City i Sporting remizirali su (0:0) u uzvratnom meču osmine finala Lige prvaka na Etihadu.

Nakon što je u prvom meču u Lisabonu deklasirao večerašnjeg rivala s 5:0, tim Pep Guardiole je večeras lagano shvatio ovaj meč, pa je duel s portugalskim velikanom završen bez golova.

Malo je večeras pokazao City i na kraju je Sporting zasluženo otišao neporažen iz Manchestera.

Očekivano, domaći su većim dijelom utakmice kontrolisali loptu. Najbolju šansu u prvom dijelu imao je Sterling, ali je u situaciji jedan na jedan Adan odbranio njegov udarac.

City je zabio gol na otvaranju drugog poluvremena. Ipak, Gabriel Jesus je bio u ofsajdu i pogodak je poništen.

Uzaludno su Građani kružili oko gola Sportinga koji je također imao jednu veliku šansu. Paulinho je u 76. minuti izašao sam pred Scotta Carosona, ali je iskusni čuvar mreže koji je tri minute ranije ušao sjajno odbranio.

Pokušao je City do kraja da barem zabije jedan pogodak i da dođe do pobjede. Međutim, nije uspio da savlada Sporting i do kraja je ostalo 0:0.

Građani su na kraju razočarali svoje navijače, ali i sve kladioničare koji su očekivali još jednu golijadu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka:

Manchester City - Sporting 0:0 (5:0).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.