Svi ga "guraju" prema Barceloni, ali zna se kojim klubova je Haaland najbliži

Norvežanin će biti glavna meta na ljeto

Svi ga "guraju" prema Barceloni, ali zna se kojim klubova je Haaland najbliži

Endin Čaušević

Norveški napadač Erling Haaland na kraju ove sezone će najvjerovatnije napustiti Borussiju Dortmund.

Haaland već nekoliko sezona igra na nevjerovatnom nivou i već sada slovi za jednog od najboljih napadača u Evropi.

Iako još uvijek ima ugovor s Dortmundom očekuje se da će na ljeto promijeniti klub jer u ugovoru ima klauzulu da može za 80 miliona eura napustiti njemački klub ukoliko dođe takva ponuda.

Haaland vjeruje da je vrijeme da napravi iskorak u svojoj karijeri, te se očekuje da to bude jedan od najvećih transfera u ljetnom prelaznom roku.

Već sedmicama Haaland se najviše povezuje s odlaskom u Barcelonu koja i pored finansijskih problema očito želi Norvežanina, ali teško će se nositi s klubovima koji mogu da mu ponude mnogo veći novac.

Španski mediji prenose da je ogroman interes za Haalanda pokazao i Real Madrid koji želi pored njega na ljeto dovesti i Mbappea, te kreireti nevjerovatan trio u napadu s Karimom Benzemom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

No, pored Real Madrida tu je i Manchester City koji se bez problema može nositi sa svim finansijskim uslovima koje postavi Haaland.

Mnogi Norvežanina nekako "guraju" prema Barceloni i očito bi voljeli da potpiše za katalonski klub, ali realnost je da je on dosta bliže tome da na ljeto karijeru nastavi u Real Madridu ili Manchester Cityju.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Svaki dan ide članak o Haaland-u i Mppae-u. Svaki prokleti dan čitam te vijesti j pitam se hoće li u budućnosti biti svaki dan članak o njima dvojici? Mbpape u Real Madrid a ne zna se još sigurno gdje će Haaland?????
1 3
King_Kenny
...kakva Barcelona,lik moze birati u koji ce od najjacih i najbogatijih klubova,bas ce otici u propalu Barcelonu koja je rastimani orkestar...pa njima Bayern 8 komada zabija hahahahahaha...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi