Sastanak u Madridu prije utakmice

Šta se nalazilo na stolu prilikom ručka Pereza i Al-Khelaifija? Procurio meni iz skupog restorana

Edmir Škorić

Real Madrid i PSG sinoć su igrali uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka.

Real je slavio s 3:1 sa tri gola Karima Benzeme i tako poništio PSG-ovih 1:0 iz duela u Parizu, pa najtrofejniji evropski klub nastavlja svoj put ka novom trofeju, dok u lideru Francuske vlada potpuno rasulo zbog novog neuspjeha.

Prije same utakmice, kako to obično i tradicija nalaže, Realov predsjednik Florentino Perez ugostio je predsjednika i vlasnika PSG-a Nassera Al-Khelaifija, te su se našli u jednom madridskom eminentnom restoranu na ručku.

Francuski list Le Parisien objavio je šta je servirano šefovima dva moćna kluba za ručak.

Tako su Perez i Al-Khelaifi uživali u salati od jastoga, brancinu i mljevenoj rajčici, filetima na žaru i bearnaise umaku, a zasladili su se sladoledom od bijele čokolade. Poslužen su im i pečeni vafli s bademima i bombonima.

Uz sve to, na stolu su bile izložene dvije boce skupocjenih vina - Nisia Verdejo 2020 i Cune Reserva 2015.

Nakon svega uslijedila je zajednička fotografija, a mnogi vjeruju da je tema razgovora između ostalog bio i sjajni Kylian Mbappe, kojeg Real želi dovesti na ljeto.

Što se tiče računa, vjerujemo da ga je platio domaćin sastanka, odnosno Perez i da se radilo o poprilično velikoj cifri za standarde običnog čovjeka.

Kamere snimale Luku Modrića: Njegovo slavlje u svlačionici bilo je nevjerovatno

Veteran Luka Modrić bio je sinoć jedan od pokretača velikog preokreta i pobjede Real Madrida nad PSG-om (3:1) u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka.

Hrvatski veznjak je odigrao sjajan meč i diktirao je sredinom terena, te je asistirao Benzemi za gol za 2:1. Prethodno je Modrić u skoro svakoj akciji Reala bio kreator. Iako je Karim Benzema svakako junak sa hat-trickom, velike zasluge za veliki trijumf idu i Modriću.

Osim napadačkim, Modrić je dosta učestvovao i odbrambenim akcijama, te je u nekoliko navrata spriječio opasne napade Parižana, kojima dva gola Kyliana Mbappea u 180 minuta nisu bila dovoljna protiv uvijek moćnog Reala.

Nakon sinoćnje utakmice uslijedilo je veliko slavlje Kraljeva, a posebno se isticao upravo Modrić, koji je bio "neprepoznatljiv".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Modriću ističe ugovor na kraju sezone i još uvijek nije dogovoren nastavak saradnje, no on stalno potencira da je to najmanje važno i da će se s Realom "dogovoriti za dvije minute".

"S klubom sam u dobrom odnosu i tako nastavljam biti. Sigurno ćemo postići sporazum i napraviti ono što smatramo da je najbolje za obje strane", izjavio je Modrić, koji je u Real došao 2012. godine iz Tottenhama i od tada je nezamisljiva igra Reala bez njega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.