Igrači Reala na lopti pisali poruke Benzemi, one od Modrića i Jovića su posebne

Slavljenički u Madridu

Igrači Reala na lopti pisali poruke Benzemi, one od Modrića i Jovića su posebne

Edmir Škorić

Karim Benzema je zabio tri gola u 3:1 pobjedi Real Madrida nad PSG-om u srijedu navečer.

PSG je poveo u prvom dijelu golom Kyliana Mbappea i bio je jako blizu četvrtfinala Lige prvaka jer je imao 2:0 u ukupnom skoru. No, Real je Real, pa i kada izgleda da je u najtežoj misiji, pronađe način da dođe do cilja.

Krenulo je greškom Donnarumme u 61. minuti i golom Benzeme za 1:1. Potom je u samo 100-ak sekundi iskusnu francuski napadač postigao još dva gola i Real odveo među osam najboljih, gdje su za sada, uz kraljeve, još Manchester City, Liverpool i Bayern. Ostala četiri dobit ćemo naredne sedmice.

I dok je u PSG-u vladao veliki bijes i nemoć, pa su vlasnik kluba Nasser Al-Khelaifi i sportski direktor Leonardo upali u svlačionicu da se obračunaju sa sudijama, a Neymar i Donnarumma se potukli nakon meča dok su se raspravljali ko je kriv za koji gol, Realovi nogometaši i stručni štab su slavili.

Benzema je apsolutni junak, mada su Luka Modrić i mnogi drugi takođe dali veliki doprinos. No i on i njegovi saigrači svjesni su da je to bila noć Francuza koji je za mnoge najbolji napadač svijeta i koji je zaslužio da dobije Zlatnu loptu.

Možda Zlatnu loptu neće dobiti, ali dobio je divan poklon od ostatka tima. Dali su mu loptu s kojom je zabio hat-trick, ali sa potpisanim porukama.

Oglasi

"Volim te", napisao mu je Eden Hazard na francuskom jeziku. Iako nije bio uključen u ovaj meč, Belgijanac je znao da slavi svaki gol svog tima.

"Ti si lud", napisao mu je Federico Valverde, dok su Luka Jović i Luka Modrić istakli: "Ti si najbolji na svijetu!".

Madridski fizioterapeuti također su bili dio zabave. Benzema je s njima podijelio svoj uspjeh uz zajedničku fotografiju na kraju utakmice, a prednjačio je Juan Muro.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ova prekrasna madridska noć bila je posebna za sve, za Benzemu posebno. Nakon što je otišao Cristiano Ronaldo, na svoja leđa ponio je sav teret, ali čini se da uživa u tome da bude glavna zvijezda svog tima.

Zahvaljujući njemu Real je lider u La Ligi, a ide mu dobro evo i u Ligi prvaka iako se za razliku od nekih ranijih godina, Realu ne daju velike šanse za osvajanje Lige prvaka. Ipak, Real je to. Ne možete i ne smijete ga potcijeniti i kada je u najvećoj krizi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije