Petrović u Mostaru, Bojo na Pecari

Peljto se vraća na bh. terene, pripao mu je 'vrući' derbi 22. kola

Samir Mlaćo
U subotu i nedjelju igraju se susreti 22. kola Premijer lige naše zemlje.

U direktnom TV prenosu neće samo biti meč Radnika i Rudara iz Prijedora.

Kada su službena lica u pitanju, subotnji derbi FK Sarajevo – FK Borac pripao je najboljem bh. sudiji Irfanu Peljti.

Peljto je vrlo čest 'gost' na evropskim utakmicama uz visoke ocjene, a sada je s pravom dobio derbi kola i nema sumnje da će odraditi kvalitetan posao sa svojim pomoćnicima.

Suđenje je bilo u prvom planu u prošlom kolu kada je Mirza Kazlagić napravio pravi cirkus brojnim odlukama na meču Borca i Veleža (2:0).

Pravdu na meču FK Leotar – FK Željezničar dijelit će Mateo Musa iz Čitluka, dok će se na centru u duelu FK Velež – FK Tuzla City naći Dragan Petrović iz Banja Luke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danijelu Boji iz Kiseljaka pripao je duel Širokog Brijega i Posušja na Pecari, dok je glavni sudija meča FK Sloboda – HŠK Zrinjski Ermin Sivac iz Zenice, a duel Radnika i Rudar Prijedor u Bijeljini sudit će Admir Šehović iz Sarajeva.

Kako je već poznato, tri meča igraju se u subotu, a tri u nedjelju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.