Foto - EPA

Trijumf Stare dame kod Sampdorije

Juventus nije mogao bez uzbuđenja, ali stvar je spasio Alvaro Morata

Midhat Šljivak

Juventus je u 29. kolu italijanske Serie A slavio na gostovanju kod Sampdorije rezultatom 3:1.

Torinski velikan je meč riješio u prvih 45 minuta meča kada je postigao oba gola na ovom meču, iako je u finišu došlo dao uzbuđenja jer je Sampa uspjela da postigne pogodak.

Do vodstva Stara dama dolazi u 23. minuti. Cuadrado je ubacio s desne strane, a nespretni Yoshida pogađa vlastitu mrežu i donosi prednost gostima od 1:0.

Novi pogodak u mreži Sampe viđen je u 34. minuti. Kean je izborio penal, a Alvaro Morata precizno pogađa za 2:0.

Juventus je čuvao prednost u nastavku. Nije Sampdorija mogla napraviti previše, a u 74. minuti domaći tim propušta veliku šansu da se vrati u meč jer je sudija Valeri dosudio penal nakon što je Rabiot igrao rukom.

Antonio Candreva je preuzeo odgovornost. Međutim, Szczesny mu spektakularno brani udarac i tako spašava svoj tim timu.

Međutim, golman Juventusa nemoćan je u 85. minuti. Slobodnjak Sabirija pogađa Moratu u živom zidu i završava u mreži za 2:1.

Sampa nije imala snage za preokret, a da bi Juve u 88. minuti ipak završio posao. Alvaro Morta zabio je za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 29. kolo:

Sampdoria - Juventus 1:3

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.