Rekord iz prve sezone

Historijska sezona: Hoće li Nemanja Bilbija srušiti Emira Obuću?

Eldar Ganibegović

Zrinjski je danas u 22. kolu Premijer lige BiH s 0:2 slavio na gostovanju kod Slobode.

Mostarski tim golovima Nemanje Bilbije u drugom poluvremenu stigao je do 12. uzastopne pobjede, a za bh. napadača su to bili 20. i 21. pogodak u sezoni.

Ukoliko se ne desi neko veliko čudo, Nemanja Bilbija će na kraju sezone ponijeti titulu najboljeg strijelca lige i to na kakav način.

Naime, najbolji strijelac Premijer lige BiH s najviše postignutih golova bio je Emir Obuća 2003. godine s 23 gola i Nemanja Bilbija ima priliku da sruši njegov rekord.

Danas je utakmicom na Tušnju zaključena druga trećina sezone, a Nemanja Bilbija je već nakon 22 kola uspio da postane najbolji strijelac u jednoj sezoni otkada se igra skraćena Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sezona Najbolji strijelac Broj golova
2016/17 Ivan Lendrić 19
2017/18 Miloš Filipović 16
2018/19 Sulejman Krpić 16
2019/20 Mersudin Ahmetović 13
2020/21 Nemanja Bilbija 17

Malo je teško očekivati da će to uspjeti ove sezone, ali Nemanja Bilbija ima priliku da postane i najbolji strijelac u historiji Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Najbolji je legenda Širokog Brijega, Wagner Santos Lago, sa 125 golova, dok Bilbija ima 111 i potrebno mu je 15 golova da sruši legendarnog Brazilca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti