Objavljeni detalji dogovora

Barcelona odradila još jedan sjajan posao: Xaviju stiže zvučna akvizicija i to besplatno

Admin Čaušević

Andreas Christensen nije jedini koji će potpuno besplatno na ljeto stići u redove Barcelone. 

Španski i italijanski mediji izvještaju da je Barcelona završila još jedan sjajan posao i da je preostalo samo da se transfer ozvaniči.

Za Katalonce će od sljedeće sezone nastupati Franck Kessie koji iz Milana stiže kao slobodan igrač jer mu ugovor s Rossonerima ističe na kraju sezone.

Kessieja je prije svih u svojim redovima želio vidjeti PSG-a, pa se ovaj transfer može smatrati svojevrsnom osvetom Parižanima koji su prošlog ljeta Blaugrani ispred nosa oteli Wijnalduma.

Veznjak iz Obale Slonovače će s Barcelonom potpisati petogodišnji ugovor prema kojem će zarađivati 6.5 miliona po sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, za Kessijea se sve promijenilo dolaskom Xavija na klupu koji je insistirao na njegovom dovođenju, dok je Ronald Koeman zahtjevao dovođenje Zakarije koji je prešao u Juventus.

Osim Christensena i Kessieja besplano na Nou Camp će stići Noussair Mazraoui iz Ajaxa i Cesar Azpilicueta iz Chelseaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.