Ancelotti je bio genijalac: Koja tajna se krije iza legendarne fotografije igrača Milana na nargili?

Znao je dobro šta radi

Ancelotti je bio genijalac: Koja tajna se krije iza legendarne fotografije igrača Milana na nargili?

E. Čaušević

Milan je početkom ovog stoljeća bio jedan od najboljih klubova na svijetu i u sjajnoj eri Carla Ancelottija uspjeli su da osvoje sve što su mogli.

Italijanska Serija A tada je bila daleko ispred svih, te su klubovi iz ove zemlje nekoliko godina dominirali u evropskim takmičenjima, a to se ponajviše izdvaja upravo Milan.

Rossoneri su pod palicom Ancelottija uspjeli da osvoje sve što su mogli, a tada je san mnogih igrača bio da zaigra u dresu Milana. Ancelotti je imao fantastičnu ekipu prepunu zvijezda, ali je pronašao balans i autoritet što je rezultiralo na najbolji način.

U dresu Milana tada su igrale mnoge svjetske zvijezde, a dovoljno je izdvojiti samo Kaku, Rui Costu, Seedorfa, Shevchenka, Ronalda, Rivalda, Inzaghija i mnoge druge.

Ancelotti je prema igračima imao odličan odnos i tu je vladala poprilično opuštena atmosfera, ali kada se trebalo spremati za utakmice i biti maksimalno fokusiran onda su svi bili posvećeni samo fudbalu.

No, jedna fotografija iz te ere je i danas hit na društvenim mrežama, a nastala je tokom ljetnih priprema kluba sa San Sira.

Oglasi

Fotografija je nastala u jednom kafiću gdje su igrači Milana uživali u nargili koja tada nije bila ni približno popularna u Evropi kao što je to slučaj sada.

Pored Ancelottija na ovoj legendarnoj fotografiji bili su još Ronaldo, Dida i Kaka.

Image

Ancelotti je tada znao da u ekipi ima nekoliko igrača koji itekako vole da partijaju, a takvu grupu predvodili su uglavnom Brazilci. Italijanski mediji su prije nekoliko godina otkrili da je Ancelotti našao način kako da svima udovoljni, a da klub ne ispašta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Taktika mu je bila da povremeno daje igračima prostor za opuštanje i noćni život, ali u najvažnijem dijelu sezone od njih je tražio maksimalnu posvećenost utakmicama. Recept je bio itekako uspješan jer je dobio ono što je htio i osvojio je sve što je mogao. Igrači su bili sretni što ponekad mogu da idu u provod, a često im se tu priključivao i Ancelotti čemu svjedoči i ova fotografija.

U današnje vrijeme to sigurno ne bi bilo baš izvodivo pored svih društvenih mreža i činjenice da sve u sekundi završi odmah u javnosti. Nargila je tada bila svima nepoznanica, a danas je trn u oku mnogih navijača kada vide da ju njihovi igrači konzumiraju.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Don Carlo je jedan veliki gospodin.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti