Foto: FK Igman

Slavili ukupno sa 6:1

Igman u Konjicu pregazio Zvijezdu i prošao u polufinale Kupa BiH!

Endin Čaušević

Fudbaleri Igmana iz Konjica danas su na svom terenu pobijedili Zvijezdu sa 3:1 u revanš meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Igman je iz prve utakmice imao veliku prednost jer je za zelenim stolom odlučeno da je taj meč klub iz Konjica dobio sa 3:0 zbog propusta Zvijezde s golmanom Azurom Aljkanovićem koji nije imao pravo nastupa za tim iz Gradačca u ovom meču.

Već tada je bilo jasno da je Igman jednom nogom u polufinalu Kupa naše zemlje, a ovaj tim danas je to samo potvrdio na svom terenu u Konjicu gdje je sa 3:1 slavio protiv Zvijezde.

Igman je bolje otvorio današnju utakmicu i već u 21. minuti ovaj tim uspio je da povede sa 1:0. Nakon kornera pogodak za vodstvo domaće ekipe postigao je Sedin Ljuca.

Do drugog gola Igman je stigao u finišu prvog poluvremena. U centru pažnje našao se Bibić koji je postigao sjajan pogodak iz slobodnog udarca za 2:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Igman je bio dosta bolji protivnik i u drugom poluvremenu. Već je bilo jasno da su u polufinalu, ali igrači Igmana nisu popuštali gas. Domaći su u 71. minuti povisili na 3:0, a svoj drugi gol na meču zabio je Ljuca.

Zvijezda je do kraja utakmice uspjela samo da smanji rezultat kada su gosti u 76. minuti smanjili na 3:1 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Kup BiH, revanš četvrtfinala:

Igman - Zvijezda 3:1

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Igman: Ćeman, Bešagić, Hreljić, Bibić, Ljuca, Duraković, Hrelja, Hebibović, Ćubara, Alić, Pehilj.

NK Zvijezda: Kertić, Hukara, Nezić, Vehabović, Bijelić, Mahmutović, Fačić, Avdić, Kovčić, Živanović, Dedić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.