Danas revanš susreti Kupa BiH: Da li je sve gotovo?

Četiri tima na pragu polufinala

Danas revanš susreti Kupa BiH: Da li je sve gotovo?

S. Mlaćo
Danas se igraju revanš susreti četvrfinala Kupa naše zemlje.

Program počinje od 14 sati na Tušnju kada Sloboda dočekuje Sarajevo. Bordo tim brani 2:0 iz prvog meča.

"Sarajevo sigurno posjeduje invididualni kvalitet, imaju i širok roster igača tako da mogu igrati u ritmu srijeda - subota. Mislim da je to uz Tuzla City i Zrinjski najbolja ekipa u državi", na press-konferenciji je kazao Adnan Jahić, pomoćnik Mladena Žižovića.

“Imamo dobar rezultat iz prve utakmice. Ali, nikako ne smijemo pomisliti da smo već osigurali prolaz dalje. Rezultat jeste dobar, međutim ne smije doći do opuštanja. Moramo biti 100% posvećeni u utakmici. Želimo ostvariti dobar rezultat u Tuzli i sigurno proći u narednu rundu Kupa Bosne i Hercegovine. Od igrača očekujem dobar pristup i zalaganje“, rekao je trener Sarajeva Aleksandar Vasoski.

Pola sata kasnije u Konjicu igraju Igman i Zvijezda. Pitanje tima koji će proći dalje je već riješeno, s obzirom da je Igman slavio službenim rezultatom 3:0 u prvom meču.

Naime, golman Zvijezde Azur Aljkanović nije imao pravo nastupa, s obzirom da je već ove sezone branio u Kupu BiH.

Oglasi

O Zvijezdi u moru problema nisu o tome mislili, pa danas definitivno neće biti puno uzbuđenja.

Od 16 sati derbi igraju Borac i Tuzla City. Borac ima 1:0 iz prvog meča, no Tuzlaci na krilima pobjede u Mostaru nad Veležom žele do pobjede i u Banjoj Luci.

Nadaju se fer i korektnom suđenju, te vjeruju u uspjeh, dok domaći ponovo žele obradovati svoje navijače.

Program se završava na Pecari gdje igraju Široki Brijeg i Velež. Rođeni imaju 4:0 iz prvog meča i samo pravo čudo može donijeti neizvjesnost u večerašnji meč.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Sigurno ne nosimo neki dobar rezultat iz prve utakmice. Nadam se i vjerujem kako momci imaju snage i da ćemo svi mi zajedno okrenuti utakmicu u našu korist. Možemo ponoviti povijest po pitanju preokreta. Sjećam se kako je jednom u Kupu protiv Veleža bilo 6:2 na Pecari pa smo mi dolje izgubili 5:0. Vjerujem kako imamo snage vratiti se", rekao je pomoćni trener Širokobriježana Vlado Hrkać i dodao.

"Nikad ne bih nikad išao s bijelom zastavom pa da smo izgubili i s većom razlikom. Takvo razmišljanje želimo prenijeti i na momčad. U nogometu je sve moguće. Ako postignemo neki rani gol, imamo se pravo nadati".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alen23
Kraj grb Tuzla Cityaaa
0 4
Baboisback
4 zuta za Tuzlu,1 a Borac. Samo jos penal fali za Borac. Bagra nesposobna.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi