Radi sjajan posao

Alemany u tajnosti putovao u Milano i dogovorio Barceloni novo pojačanje

Endin Čaušević

Mateu Alemany radi odličan posao od svog dolaska u Barcelonu.

Alemany je desna ruka predsjednika Joana Laporte, te je uspio da napravi čudo kada je u pitanju januarski prelazni rok u kojem je doveo u Barcelonu nekoliko zvučnih pojačanja.

Iako je katalonski klub u finansijskoj krizi Alemany je uspio nekako da znatno pojača Xavijev tim što se u posljednje vrijeme vidi po rezultatima Barcelone u La Ligi i Evropskoj ligi.

No, španski mediji navode da će Barcelona tek na ljeto da napravi velike stvari, a Alemany je već počeo da priprema teren za ljetni prelazni rok.

I ovaj put većinom su cilj igrači kojima ističe ugovor, a navodno već je sve dogovoreno sa Andreasom Christensenom iz Chelseaja i Noussairom Mazraouijem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, pored njih Alemany uveliko radi i na dolasku Francka Kessieja kojem na kraju ove sezone ističe ugovor s Milanom. Kessie je odbio da produži ugovor s Rossonerima i odlučio je da bez obeštećenja napusti San Siro.

Španski mediji su danas objavili da je Alemany prošle sedmice u tajnosti otputovao u Milano, te da se sastao sa Kessiejem i njegovim agentima. Kako stvari stoje Kessie je pristao da karijeru nastavi u Barci i skoro svi uslovi njegovog ugovora su već dogovoreni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.