Cassano nije štedio zvijezdu Barcelone: "Misli da je kao Messi i Ronaldo, ali ima veliki problem"

Uvijek iskren

Cassano nije štedio zvijezdu Barcelone: "Misli da je kao Messi i Ronaldo, ali ima veliki problem"

Endin Čaušević

Antonio Cassano je poznat po tome što nema dlake na jeziku i uvijek iskreno kaže ono što misli.

Nekadašnji italijanski napadač nakon završetka karijere obično gostuje u emisijama gdje priča o trenutnim dešavanjima u svijetu fudbala i često je u centru pažnje zbog svojih izjava.

Tako je bilo i ovaj put jer je Cassano u jednom podcastu govorio o Barceloni. Priznao je da mu se sviđa kakve promjene je napravio Xavi, te da vjeruje da će on vratiti Barcu ponovo u sami vrh.

No, nakon toga osvrnuo se na igrački kadar, te je prokomentarisao pojedine igrače. Prvi na listi bio je Memphis Depay i jasno je da Cassano nije previše fan nizozemskog napadača.

Poručio je da je Depay odličan napadač i da je to već dokazao, ali vjeruje da je problem što Nizozemac misli da je dosta bolji nego što jeste.

"Po mom skromno mišljenju vjerujem da Memphis Depay nije igrač za Barcelonu. On se osjeća kao Leo Messi ili Cristiano Ronaldo, ali zapravo ima problem igrati na toj razini. Jednostavno nije dobar kao što on misli", poručio je Cassano.

Cassano se osvrnuo i na Danija Alvesa koji se na zalasku karijere iznenađujuće vratio u Barcelonu i to se pokazalo kao veoma dobar potez. Govorio je i o mladim igračima koje je Barcelona dobila ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dani Alves je najbolji, uz Maicona i Cafua, u posljednjih 30 godina, a i dalje izgleda kao dječak. Ronald Araujo me još nije uvjerio, mora još napredovati. Pedri González ne pokazuje da je zapravo veoma mlad. Ne boji se, zna igrati i sigurno će ispisati historiju ovog sporta", dodao je Italijan.

"Barceloni od srca čestitam na sjajnim mladim igračima koje sada imaju u svojim redovima. Ja sam 2004. godine odigrao jako dobro na Evropskom prvenstvu u dresu Italije, a Barçin Gavi se tada tek rodio".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi