Treneri nakon utakmice Kupa

Dudić zabrinut nakon Pecare, Ivanković neće navijati za Velež u završnici Kupa

Midhat Šljivak

Široki Brijeg je večeras na Pecari pobijedio Velež s 1:0, ali na kraju Rođeni idu u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine zahvaljujući pobjedi od 4:0 iz prvog susreta.

Domaći su sretni zbog kakve-takve pobjede, a Jure Ivanković ističe da neće navijati za Velež u završnici Kupa iz sasvim očekivanih razloga - izlaska u Evropu.

"Mi smo u ovom dvomeču u tri poluvremena bili ravnopravni. Koštalo nas je jedno katastrofalno poluvrijeme. Bilo je nerealno očekivati da možemo stići četiri gola razlike. Ovo nam je bila uvertira za Slobodu i drago nam je što smo pokazali da možemo. Igrali su pametno i želim im sreću. Ne mogu reći da ću navijati za njih jer četvrta pozicija možda ne bude vodila u Evropu", rekao je Jure Ivanković.

S druge strane trener Veleža Feđa Dudić zabrinut je zbog povrede Samira Radovca, ali je sretan zbog plasmana u polufinala.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Kad se pogledaju dvije utakmice sasvim zasluženo smo prošli. Danas smo se postavili tako da smo im prepustili inicijativu i posjed lopte. Mogli smo i poentirali, brine me povreda Radovca, nadam se da će biti dobro. Ne mislimo stati na polufinalu. Sem gola na prekidu sam zadovoljan, ali ne boli".

Pored Veleža u polufinale Kupa BiH plasirali su se još FK Sarajevo, FK Igman i FK Tuzla City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.