Foto - EPA

Arsene Wenger o trenerskom poslu

Čuveni Profesor još je u nevjerici iako su prošle četiri godine: "Kao da se skidam s droge"

Midhat Šljivak

Legendarni francuski trener Arsene Wenger (72) okončao je karijeru 2018. godine.

Nakon 22 godine na klupi londonskog Arsenala čuveni Profesor je odlučio otići, ali iako su ga povezivali s raznim poslovima, on se na trenersku klupu nije vratio.

Trenutno je legendarni stručnjak zaposlen u FIFA-i. Radi na dodatnom razvoju fudbala, no priznaje kako mu posao trenera itekako nedostaje.

"Proveo sam 40 sezona pored linije i da sam slušao svoj osjećaj, još uvijek bih to radio", rekao je Wenger za beIN Sports i nastavlja priču:

"Mogu ponuditi još dosta toga na neki drugi način. Zaista mi nedostaje posao. Nedostaje mi ta napetost. Osjećam se kao čovjek koji se skida s droge".

"Zadovoljan sam što mogu pomoći fudbalu širom svijeta na neki drugi način. To je više intelektualni poslao, nema pritiska i imam jako dobre ideje".

Wenger tvrdi da je fudbal trenutno na izuzetnoj razini širom svijeta.

"Fudbal se razvija jako dobro širom svijet. Analizirali smo preko 50 posto država i sve one imaju dva ili više takmičenja za mlađe kategorije. Zbog toga sam predložio da imamo U17 prvenstvo svijeta svake godine, kako se ne bi preskakale generacije i da svaka generacija može igrati".

"U ostatku svijeta se još može dosta uraditi na razvoju. Evropa je gotovo perfektna i time smo zaslijepljeni", istakao je Wenger.

Čuveni trener tokom karijere je vodio više od 1700 utakmica, a pored Arsenala radio je u Nici, Monacu i japanskoj Nagoyi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.