Arteta sprema spektakl za novu sezonu: Kako bi mogao izgledati sastav Arsenala?

Vraćaju se u vrh

Arteta sprema spektakl za novu sezonu: Kako bi mogao izgledati sastav Arsenala?

Endin Čaušević
Teme:

Mikel Arteta je na početku sezone bio pred otkazom zbog loše serije Arsenala, ali se nakon toga situacija drastično promijenila.

Arteta je uspio da konačno ukopi ekipu Arsenala onako kako je želi, te londonski klub ove sezone bilježi poprilično dobre rezultate. Topnici su trenutno četvrti na tabeli Premiershipa i glavni cilj ove sezone je da izbore plasman u Ligu prvaka.

Španski stručnjak je uspio da napravi poprilično dobar igrački kadar, ali jasno je da još uvijek nije završio s tim, te da nas na ljeto čekaju nove promjene u Arsenalu.

Topnici će sigurno pokušati da pojačaju što više svoj tim, a već sada se špekuliše o pojedinim fudbalerima koje će Arsenal pokušati dovesti na Emirates na kraju ove sezone.

Prvi na listi je Serge Gnabry koji bi se mogao vratiti u Arsenal iz Bayerna, a ekipu bi mogao pojačati i Ruben Neves koji već nekoliko sezona pruža dosta dobre partije u dresu Wolverhamptona.

S Arsenalom se povezuje i napadač Real Sociedada, Alexander Isak, koji će prema svemu sudeći napustiti španski klub ovog ljeta, a nova destinacija bi mu mogao biti upravo londonski klub.

Oglasi

Očekuje se da će Alexandre Lacazette otići nakon što mu istekne ugovor ovog ljete i jasno je da je Arsenalu itekako potrebno pojačanje u napadu.

Arsenal je "oko bacio" i na sjajnog Lucasa Paquetu koji odlično igra u Lyonu. Očekuje se i povratak Salibe s posudbe iz Marseillea koji će tako sigurno pojačati konkurenciju u odbrani Arsenala.

Mediji u Engleskoj su već počeli špekulisati kako bi mogao izgledati sastav Arsenala u novoj sezoni, a navijači su zadovoljni što se klub konačno vraća lagano na stare staze slave.

Mogući sastav Arsenala u novoj sezoni: Ramsdale, Tomiyasu, White, Gabriel (Saliba), Tierney, Partey, Neves (Paqueta), Odegaard, Gnabry (Martinelli), Saka, Isak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

This is how Arsenal could look next season should they sign their top targets

This is another way of how Mikel Arteta's Gunners side could start next campaign

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...vracaju se u vrh cega?...oni sa to ekipom mogu jedino da se grcevito bore za 4. mjesto kao i ove sezone,sa zaostatkom 30+ bodova za kandidatima za titulu...treba biti realan.
0 8
user1646937483
Smith Rowe ni na mapi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi