Dobit će veliko priznanje

Semir Štilić je već stigao na odredište, večeras je za njega posebna noć

Edmir Škorić

Željezničar u okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuje Velež.

Duel starih rivala na Grbavici će najvjerovatnije propustiti jedan od najiskusnijih i najboljih igrača Željezničara Semir Štilić.

Kako je kazao trener Plavih Edis Mulalić jučer na press konferenciji, Štilić će prisustvovati dodjeli nagrada u Poljskoj. Naime, bivši bh. reprezentativac dobio je priznanje da je među 11 najboljih igrača u 100 godina dugoj historiji poljskog velikana Lecha iz Poznanja.

Štilić je već otputovao u Poljsku kako bi prisustvovao ceremoniji dodjela nagrada, koja će biti održana večeras, pa će propustiti sutrašnju utakmicu s Veležom u 19 sati.

"Negdje nam je i dika da imamo igrača poput Semira Štilića koji je dobio priznanje da je među 11 najboljih igrača u 100 godina dugoj historiji Leh Poznanja, u društvu sa jednim (Robertom) Levandovskim i sličnim igračima. To će nam stvoriti problem u pripremi utakmice, jer u subotu uveče treba da dobije nagradu. E sada, mislim da ne bi bilo ljudski, a to je stav kluba i nas trenera i uprave, kad ga ne bi pustili na takvu smotru. Ako stigne do utakmice, biće u kadru, ako ne, onda ne, ali gledali smo ljudsko stanje, jer takva nagrada se ne dobija često. Ostali igrači su svi spremni, vraćaju se i neki povrijeđeni, pa vidjećemo", istakao je trener Želje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo kako bilo, Plave čeka jako teška utakmica jer im u goste dolazi uvijek neugodni Velež koji sezonama već igra jednu od najvažnijih uloga u domaćem nogometu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.