Mulalić traži strpljenje, a igračima je lično sve objasnio: "Moraju znati za koga igraju"
Foto - Screenshot

Trener FK Željezničar

Mulalić traži strpljenje, a igračima je lično sve objasnio: "Moraju znati za koga igraju"

M. Šljivak

Željezničar će u nedjelju od 19 sati na Grbavici ugostiti ekipu Veleža.

Trener Plavih s Grbavice Edis Mulalić pred ovaj meč ističe kako je obratio pažnju na sve loše što je njegov tim pokazao u nedavnoj utakmici u Mostaru kada su Rođeni slavili s 2:0.

"Ako si već igrao s protivnikom znaš šta je dobro, a šta loše. Posvetili smo pažnju ove sedmice tim lošim situacijama. Iz takvih smo primili dva gola u prošlom meču. Igramo protiv ekipe koja je već dugo zajedno", rekao je Mulalić i nastavio je:

"Mi smo tim u izgradnji. Bitno mi je bilo da održimo kontinuitet, a sad što nismo prebacili loptu preko linije u posljednjem meču... Igrat ćemo napadački, bez respekta. Igrači trebaju da znaju za koga igraju, zašto igraju i koliko treba da daju za ovaj kub. Pokušat ćemo uvijek dati 300 posto, pa koji budemo. Rade odlično i za mene su najbolji. Može to još bolje".

Semir Štilić bi mogao propustiti ovaj meč. On ide u Poljsku jer je izabran u idealnih 11 Lech Poznana u proteklih 100 godina.

"Dika nam je što imamo igrača koji je među najboljih 11 u Lechu u 100 godina. U društvu je s jednim Lewandowskim. Možda će nam stvoriti problem u pripremi utakmice jer je dodjela nagrade u subotu navečer. Ne možeš dijete da ne pustiš tamo. Ne znam da je iko naš igdje ušao u najboljih 11 jednog kluba. Ako stigne bit će u kadru, ako ne... Gledali smo s ljudske strane da dobije nagradu".

Mulalić od svih navijača traži strpljenje, a od igrača traži da znaju čiji dres nose.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja od igrača tražim da su uvijek na visokom nivou. Tražio sam i neki dan protiv Pofalićkog. Moraju znati za koga igraju. Trebaju još stvari da pokupe. Nemoguće je da ti igraš za Želju, a ne znaš šta je Željo. Na dobrom putu su da to prihvate".

"Moramo biti svi strpljivi. Njima treba kontinuitet, a ja tražim od igrača da budu u top formi. Ne može se ništa sakriti. Oni to sve shvataju. Velež ima prednost u automatizmu, mi mo na tom putu. Na dobro će to izaći", rekao je Mulalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

mitoza
Ako Edise uspiješ izboriti Evropu to bi bio uspjeh i zasluga da ti se ime ispise zlatnim slovima.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi