Igman će biti domaćin na stadionu Željezničara

Na Grbavici će se igrati polufinale Kupa BiH · Saznajemo

Edmir Škorić

Stadion Željezničara, Grbavica, bit će domaćin utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Kako saznaje portal SportSport.ba, dom Željezničara bit će mjesto na kojem će Igman ugostiti svog rivala u utakmici polufinala Kupa.

Tim iz Konjica je na svom stadionu ugostio zvijezdu iz Gradačca u četvrtfinalu, ali njihov stadion ne ispunjava uslove za odigravanje polufinala, zbog čega su prisiljeni pronaći alternativu.

Prema našim informacijama, na korištenje će im biti ustupljena Grbavica, a trenutno jedna od najboljih ekipa iz Prve lige FBiH naknadno će saznati protiv koga će igrati mečeve polufinala.

To će biti odlučeno žrijebom, a podsjetimo da su u samoj završnici najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji ostali još Tuzla City, Sarajevo i Velež.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Postoji snažna veza između Igmana i Željezničara. Plavi imaju veliki broj navijača i simpatizera u Konjicu, tamo se posljednjih godina često pripremaju, a uostalom bivši igrač Željezničara Zajko Zeba je jedan od uposlenika Igmana, dok u ovom timu igra i dosta nekadašnjih omladinaca i prvotimaca Želje.

Sve u svemu, u Igmanu će svakako biti sretni što će jedan od svojih najvećih mečeva u historiji odigrati na najboljem terenu u BiH i na jednom od najljepših stadiona u regionu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.