Aletić o špekulacijama pred derbi: Nećemo se obazirati na te stvari, dat ćemo maksimum na terenu

U Gračanicu stiže lider FK Igman

Aletić o špekulacijama pred derbi: Nećemo se obazirati na te stvari, dat ćemo maksimum na terenu

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Derbi 18. Kola Prve lige FBiH u subotu u Gračanici igraju Bratstvo i Igman.

Gračanlije se žele iskupiti svojoj publici nakon neugodnog poraza od Rudara u prošlom kolu (0:3).

Bratstvo ima najbolji napad lige, odnosno najefikasniju momčad, dok igman ima najbolju odbranu. Tim iz Konjica primio je tek deset golova.

Ipak, u Gračanici gosti nikada nisu favoriti, čega su svjesni svi akteri.

"Poraz u Kaknju je iza nas. Sigurno jedan od najlošijih utakmica za nas ove sezone, ali nemamo vremena da žalimo. Moramo se okrenuti narednoj utakmici, stiže nam lider na tabeli, sigurno i ponajbolja ekipa lige“, priča prvotimac Bratstva Elvedin Aletić za SportSport.ba.

Bratstvo igra ofanzivan nogomet, poprilično brz, vjeruju da će imati priliku da stvore probleme Hrelji, Bešagiću, Ćemanu, Kašiću i društvu.

Oglasi

“Sigurno da vidimo šansu u našem napadu. Napad je najbolja odbrana, tako svi kažu, a mi ćemo igrati za gol više“.

Kako to obično i biva, počele su i špekulacije pred ovaj meč koji će sigurno s obzirom na važnost biti pod lupom organa NS FBiH, te javnosti.

Priča o tome kako će Bratstvo zbog ne baš velikih ambicija 'stati' na kočnicu pred svojim navijačima, došle su i do Gračanlije, ali i svih koji prate ligu. U gračaničkom prvoligašu svima koji su 'pustili' istu priču žele odgovoriti na najbolji način – kvalitetnom partijom u kojoj će dati maksimum.

“Ne obaziremo se puno na špekulacije. To se dešava van terena, a mi znamo da ćemo mi na terenu dati maksimum, pa neka slavi bolja ekipa“.

Bratstvo je u samom vrhu i lako može zaprijetiti Igmanu, GOŠK-u i TOŠK-u.

“Trenutno smo četvrti, ali možemo pomrsiti račune vodećim timovima. Sigurno da mi imamo kvalitet za nešto više“, dodao je Aletić, jedna od udarnih igli tima Nikole Nikića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pravdu u Gračanici će dijeliti Nihad Ljajić iz Sarajeva sa pomoćnicima Alenom Gluhom i Mirzom Tičićem, također Sarajevo.  Meč počinje u 15 sati.

Aletić je ove sezone upisao 17 nastupa te dodao pet pogodaka i dvije asistencije. Radi se o ponajboljem nogometašu Prve lige FBiH.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Ako prodate vi ste obicni papci i treba vas javno sve objaviti . Imenom i prezimenom a radili ste to već.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi