Xavi lagano slaže kockice

Sve je već završeno: Jučer stigao na tajne ljekarske preglede, a od ljeta je već u Barceloni!

Endin Čaušević

Već sada je svima jasno da će Franck Kessie na kraju ove sezone napustiti Milan.

Iskusni veznjak s Rossonerima ima ugovor do kraja ove sezone i već je očito donio odluku da je vrijeme za novi izazov u karijeri.

Čelnici Milana u nekoliko navrata su Kessieju nudili novi ugovor jer žele da on ostane na San Siru još nekoliko sezona, ali je ovaj vezni fudbaler to odbio i jasno je da će bez obeštećenja napustiti klub.

Kessie se uveliko povezuje s prelaskom u Barcelonu i čini se da je katalonski klub već sve završio, te da će dobiti odlično pojačanje na ljeto u veznom redu.

Fabrizio Romano je objavio da su u Barceloni iskoristili početak reprezentativne pauze da završe sve kada je u pitanju Kessie, a sve će biti ozvaničeno u narednim sedmicama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kessie je bio u Luganu gdje je uspješno prošao ljekarske preglede i sastao se s predstavnicima Barcelone s kojima je dogovorio sve detalje ugovora. Već je poznato da će Kessie godišnje zarađivati u Barci oko 6.5 miliona eura.

Ovaj 25-godišnjak se proslavio igrama u Atalanti iz koje je na ljeto 2017. godine prešao u Milan za 24 miliona eura. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 30 utakmica, te je postigao šest golova i upisao jednu asistenciju

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.