Pregovori u toku

Na pomolu je veliki potpis na Old Traffordu!

Eldar Ganibegović

S još uvijek svježim ranama zbog ispadanja u osmini finala Lige prvaka, za navijače Manchester Uniteda stiže i jedna lijepa vijest.

Naime, na pragu da produži ugovor s Manchester Unitedom je jedan od najboljih igrača ovog tima, portugalski veznjak Bruno Fernandes.

Navodno je Fernandes veoma blizu produženja ugovora do ljeta 2027. godine. Razgovori kluba i njegovog agenta su u posljednje vrijeme intenzivirani i Portugalac bi trebao staviti paraf na novi ugovor.

Prema novom ugovoru Fernandes će zarađivati između 14 i 15 miliona eura godišnje.

Manchester United će tako nastaviti izdvajati enormne količine novca na plate igrača, a posljednji trofej osvojili su još 2017. godine (Evropska liga i Liga kup).

Bruno Fernandes je ove sezone na 37 utakmcia za Crvene đavole postigao devet pogodaka i podijeli o14 asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećanja radi, karijeru je nakon što je kao omladinac stasao u Boavisti, počeo u Novari, igrao za Udinese, Sampdoriju i Sporting Lisabon, prije nego što je u januaru 2020. godine stigao na Old Trafford.

Ovim potpisom Fernandes bi i definitivno stao na kraj špekulacijama o tome gdje će nastaviti karijeru, a podsjetimo da je u januaru odjeknula vijest da je za njega zainteresovana Barcelona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.