Jedini tim kojem Van Nistelrooy nije mogao ništa: "Imaju igrača koji hoće da ubije kad imaš loptu"

Nekada sjajni napadač

Jedini tim kojem Van Nistelrooy nije mogao ništa: "Imaju igrača koji hoće da ubije kad imaš loptu"

Admin Čaušević

Ruud Van Nistelrooy je u prvom desetljeću 21. stoljeća bio u grupi najboljih svjetskih napadača, čovjek s urođenim instinktom za gol. 

Van Nistelrooy je briljirao u dresu Manchester Uniteda gdje je i proveo svoje najbolje dane karijere. Za crvene đavole je postigao 150 golova na 219. utakmica.

Legendarni Nizozemac je bio strah za mnoge odbrane, međutim jednom timu nije mogao ništa. Riječ je o ekipi koja je imala možda i najbolju defanzivnu četvorku u historiji fudbala.

U dobrom sjećanju su mu ostali dueli protiv Milana i utakmice iz 2005. godine kada se ovaj nekada odlični napadač loše proveo protiv odbrane Rossonera.

Tada su odbranu Milana činili Cafu, Paolo Maldini, Jaap Stam i Alessandro Nesta. Četvorka koje se Van Nistelrooy ne sjeća po dobrom.

Manchester United i Milan su se sastali u Ligi prvaka, a Rossoneri su prošli dalje sa ukupnih 2:0, a Nizozemac se prisjetio kako je djelovao taj tim.

Oglasi

"Igramo protiv Milana na Sna Siru i nazad su Cafu, Jaap Stam, Maldini i Nesta. Bili su poprilično dobri. Sve četvorica i kako su djelovali kao jedno."

"Zatim je ispred njih bio Gattuso. Koji je razmišljao na način 'ubit ću te kad dodirneš loptu', a zatim Pirlo. On je fantastičan."

"Tada je za njih igrao i Clarence Seedorf. Najjači čovjek na svijetu. Tada nisam postigao gol jer nisam mogao. Kao da četiri pet ljudi leti oko mone. To je bilo nevjerovatno."

Tokom karijere Van Nistelrooy je pronalazio put protiv praktično svih defanzivaca, pa ovakvi komplimenti Milanu dovoljno govore koliko je taj tim bio snažan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, na neki način 2005. godina se smatra razočaravajućom za Milan pošto su izgubili od Liverpoola u finalu Lige prvaka nakon što su vodili 3:0.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Liverpool je mašina koja melje i najjače
1 5
denimen9
google translate vijest
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi