FOTO: A. Čaušević

Sjajna igra Plemića

Ne razbijaju samo bh. timove: Zrinjski deklasirao i tim iz HNL-a

Haris Zilić

Reprezentativnu pauzu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine fudbaleri Zrinjskog iskoristili su za prijateljski duel.

Plemići su danas u Mostaru odmjerili snage sa Lokomotivom iz Zagreba, a konačan rezultat je glasio 4:0 u utakmici gdje je mostarski klub bio puno bolji rival od člana HNL-a.

Poveo je Zrinjski autogolom Matea Marića u šestoj minuti, a pogodili su još Danilo Šipovac u 17. i Matija Malekinušić u 19. minuti. Rezultat 3:0 bio je na semaforu nakon prvog poluvremena.

U nastavku još jedan gol aktuelnih lidera Premijer lige Bosne i Hercegovine, a strijelac je bio Franko Sabljić na asistenciju danas sjajnog Šipovca.

Upravo je Šipovcu u 87. minuti poništen pogodak, a kako je Zrinjski danas igrao gosti iz Zagreba su mogli da dožive još teži poraz od konačnih 4:0.

Plemići su i u današnjem meču pokazali da se nalaze u sjajnoj formi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.