FOTO: EPA

Igraju kao sat

Kosovo postaje fudbalska sila: Večeras su ponizili polufinalistu Afričkog kupa nacija

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Kosova još jednom je dokazala da je reprezentacija koja se mora uzeti ozbiljno u evropskim i svjetskm krugovima.

U prijateljskoj utakmici odigranoj večeras Kosovari su dekalsirali i ponizili polufinalistu Afirčkog kupa nacija reprezentaciju Burkine Faso.

Konačan rezultat glasio je 5:0 za Kosovo.

Poveli su Kosovari u trećoj minuti golom Alitija, a na 2:0 povosio je Selmani u 23. minuti što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku još tri gola Kosova.

U 53. minuti Vojvoda pogađa za 3:0, u 68. minuti najbolji fudbaler Kosova Rashica pogađa za 4:0, a konačnih 5:0 postavlja Domgjoni u 75. minuti.

Imalo je Kosovoa još nekoliko prilika pa je Burkina Faso i "dobro" prošla sa peticom, obzirom da su imali i igrača manje od 68. minute kada je isključen Dabo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.