Veliki skok fudbalske reprezentacije Kosova: Igračima cijene drastično rastu, blizu su BiH
FOTO: EPA

Nove cijene, Kosovari napreduju iz dana u dan

Veliki skok fudbalske reprezentacije Kosova: Igračima cijene drastično rastu, blizu su BiH

Haris Zilić

Ugledni transfermarkt objavio je nove vrijednosti evropskih fudbalskih reprezentacija.

Najveći skok napravila je selekcija Kosova koja sada ima vrijednost od 54,9 miliona eura, a primjera radi Bosna i Hercegovina ima vrijednost od 71 miliona eura, tako da su Kosovari veoma blizu da nas prestignu u tom segmentu.

Kosovo je na 33. mjestu, a Bosna i Hercegovina na 29. mjestu najskupljih reprezentacija Evrope.

Najvrijedniji fudbaler Kosova je 27-godišnji kapiten Amir Rahmani koji igra za Napoli i ima vrijednost od 22 miliona eura. Napadač Norwicha Milot Rashica vrijedi osam miliona, napadač Mallorce Vedat Muriqi šest miliona eura.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Milionsku vriejdnost u Kosovu imaju Edon Zhergova (Lille), Astrit Selmani (Hmmarby), Valon Berisha (Reims), Fida Aliti, Merlind Kyreziu (oba Zurich), Betim Fazliji (St. Gallen), Mergim Vojvoda (Torino), Arijanet Murić (Adana Demirspor) i Toni Domgjoni (Vitesse).

Spomenuli smo da je Rahmani najskuplji fudbaler Kosova sa 22 miliona eura, a primjera radi najskuplji fudbaler u reprezentaciji Bosne i Hercegovine je Miralem Pjanić koji ima vrijednost od 15 miliona eura.

Top Komentari

King_Kenny
...ovi su vec mnogo jaci od nas,imaju igrace u jacim klubovima nego mi...svi napreduju samo mi nazadujemo.
5 3
87618
Najskuplji nam Pjanic , sve receno u 2-3 rijeci....
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi