Incident navijača Srbije s policijom: Nije im dozvoljeno unošenje transparenta o Kosovu

Protiv Azerbejdžana

Incident navijača Srbije s policijom: Nije im dozvoljeno unošenje transparenta o Kosovu

A. Čaušević

Uoči kvalifikacionog meča za Svjetsko prvenstvo između Srbije i Azerbejdžana ispred stadiona Rajko Mitić se dešavala prava drama. 

Grupa navijača Srbije je stigla na stadion s namjerom da gleda utakmicu i unese transparent o Kosovu.

Na transparentu je pisalo "Dogodine u Prizrenu". Navijači su s tom podrškom aludirali da će Srbija igrati na Kosovu.

Međutim, policija nije dozvolila unošenje transparenta iako je grupica pristalica bila uoporna i insistirala na tome. Ipak, popuštanja nije bilo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Možete očevi da nam budete, neki od vas su prošli i ratište", dobacivali su navijači policiji koji su ostali imuni i nisu dozvolili unošenje transparenta.

Inače, Srbija je meč protiv Azerbejdžana riješila u svoju korist sa 3:1 te joj je za direktan plasman na SP potrebna pobjeda portiv Portugala, u suprotnom će u baraž.

Top Komentari

bhpremijerliga123
Sta drugo ocekivati od cetnika
13 1
BigBabo
Koja su to gamad od naroda
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi