Kosovo će dobiti jedan od najljepših fudbalskih stadiona u Evropi: Priština želi evropsko finale?

Plan ponovo aktiviran

Kosovo će dobiti jedan od najljepših fudbalskih stadiona u Evropi: Priština želi evropsko finale?

Haris Zilić

Kosovo je još jedna država u regiji koja bi uskoro mogla dobiti moderni fudbalski stadion.

Fudbalska selekcija Kosova domaće mečeve igra na stadionu Fadil Vokri u Prištini koji je u posljednje dvije decenije tri puta renoviran i to 2005., 2016. i 2018. godine, a u budućnosti bi ovaj stadion mogao dobiti još jednu modernu rekonstrukciju čime bi bio među najljepšim u Evropi.

Naime, Kosovo je prije dvije godine predložilo plan razvoja fudbala, a u cijeloj toj priči bilo je i stadion u Prištini.

Pomenuti plan izgradnje stadiona mogao bi ponovo biti pokrenut, a cilj je da Kosovo do 2025. godine dobije savremeno fudbalsko izdanje kapaciteta 25.000 gledatelja. Također žele i da u budućnosti Priština bude domaćin jedne od evropskih utakmica, što nije nepoznanica u susjednim zemljama Kosova. Skoplje je bilo domaćin finala Super Kupa Evrope, a Tirana će biti domaćin prvog finala Konferencijske lige u maju 2022. godine.

Također Kosovari žele da izgrade i nekoliko pomoćnih terena širom države kako bi razvijali mlade fudbalere, ali i pomogli domaćim klubovima da postanu stabilni prodajom domaćih igrača.

Stadion u Prištini je 2018. godine dobio novi travnjak, urađena je i nova novinarska loža, press sala, a pomenuti novi stadion, imao bi i prateće sadržaje u vidu parkinga, fan shopa.

Trenutno kapacitet stadiona je 13.500 gledatelja što znači da bi se proširio za skoro 50 %.

Top Komentari

EdgarDavids
Kad ćemo mi dobit neki stadion...
4 0
user1613424508
Kapacitet 13500 a hoce da bude 25000 i to je skoro 50% ne lupetaj postotcima bogati nego casovi matematike i uci
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi