Foto - EPA

Italijan ima veliku podršku

Sastanak Ancelottija i Pereza dobio konačan epilog

Midhat Šljivak

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez danas je obavio razgovor s trenerom tima Carlom Ancelottijem.

Kraljevi su u posljednje vrijeme igralo odlično. Izbacili su favorizovani PSG iz Lige prvaka u nevjerovatnom preokretu, ali zatim ih je na zemlju spustio najveći rival Barcelona pobjedom na Santiago Bernabeu od 4:0.

Dok je velika većina igrača na reprezentativnoj pauzi, Perez je odlučio obaviti razgovor s Ancelottijem, a on je danas i održan.

Razgovor između predsjednika i trenera kluba trajao je sati i po, a poznat je njegov epilog. Perez nema namjeru da mijenja Ancelottija i iskusni Italijan dobio je punu podršku rukovodstva kluba.

Ancelotti je veoma blizu titule prvaka s Real Madridom. Kraljevi su prvi na tabeli La Lige sa 66 bodova, devet više od Seville i 12 od Barcelone koja ima i utakmicu manje.

Do kraja sezone Real će odigrati još devet utakmica u prvenstvu, a vidjet ćemo koliko klub može napraviti u Ligi prvaka gdje će za protivnika u četvrtfinalu imati aktuelnog prvaka Evrope, londonski Chelsea.

Florentino Perez je prelomio o italijanskom mađioničaru: "U odluku više niko ne sumnja"

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez impresioniran je načinom na koji je italijanski stručnjak Carlo Ancelotti pripremio utakmicu protiv PSG-a.

Legendarni Italijan je digao tim s dna i uspio ga je odvesti do velike pobjede nad PSG-om (3:1) i plasmana u četvrtfinale Lige prvaka i sačuvao je posao u Madridu.

Marca navodi da je Perez već prelomio i da Ancelotti ostaje u klubu.

"Carlo Ancelotti će biti trener Real Madrida naredne sezone. U to više niko ne sumnja u klubu", riječi su novinara Marce Juana Ignacia Ochoe.

Donedavno je posao 62-godišnjem stručnjaku bio pod upitnikom. Perez mu je zamjerao na izuzetno slaboj igri bez obzira na činjenicu da je Real prvi u Španiji.

Međutim, očigledno je preko noći promijenio mišljenje. Ancelotti će, po navodima novinara Marce, ostati u klubu i to je sasvim sigurno lijepa vijest za navijače Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Ancelottiju je ovo drugi mandat na klupi Kraljeva. Prošlog ljeta je na klupi zamijenio Zinedinea Zidanea, a u prvom mandatu je u klubu radio od 2013. do 2015. godine.

S Realom je 2014. godine osvojio Ligu prvaka, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, te Kup Kralja. Ove sezone uzeo je Superkup Španije, a na dobrom je putu da uzme i trofej u La Ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.