L'Equipe: Veliki zaokret u sapunici o Mbappeu, treći klub zadaje žestok udarac PSG-u i Realu

Francuska zvijezda još nije odlučila

L'Equipe: Veliki zaokret u sapunici o Mbappeu, treći klub zadaje žestok udarac PSG-u i Realu

Admin Čaušević

Kylian Mbappe još uvijek nije odlučio gdje će igrati naredne sezone. 

Sapunica o Mbappeu i njegovom transferu dobila je novi zaokret nakon informacije koju je kasno u četvrtak navečer objavio L'Equipe.

Iako se činilo da će Mbappe napustiti PSG i potpisati za Real Madrid treći klub je odučio da se umiješa. Riječ je o Barceloni.

Mbappeovo eventualno produženje ugovora s PSG-om je još uvijek u slijepoj ulici, dok nema ni zvanične potvrde da će potpisati za Real.

Sve to želi iskoristiti Barcelona te je Xavi Hernandez zatražio da lično razgovara sa francuskim superstarom kako bi mu prestavio svoj projekat.

L'Equipe navodi da bivši fudbaler Monaca ima veliko poštovanje prema Barceloni te da nema ništa protiv da sjedne za stol i sasluša ponudu Blaugrane.

Oglasi

Činjenica da je Mbappe spreman razgovarati s drugim klubovima najbolji je pokazatelj da 23-godišnjak još uvijek nije ništa odlučio, smatraju novinari uglednog francuskog lista.

Visoka pobjeda u El Clasicu vjetar je u leđa Barceloni da može ponovo početi razgovarati s najboljim igračima svijeta i nadati se da će stići na Nou Camp bez obzira na tešku finansijsku situaciju.

Inače, Mbappe se trenutno nalazi na okupljanju reprezentacije Francuske, a njegova rečenica prilikom pozdrava sa Paulom Pogbom izazvala je dosta pažnje.

Veznjak Manchester Uniteda je pitao Mbappea kako ide kod njega, a Kylian je sa osmijehom odgovorio: "Sit sam svega..."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ova kratka Mbappeova rečenica bi mogla značiti kao signal za tektonske promjene koje bi se na ljeto mogle deseti u PSG-u, te samim tim i na cijeloj fudbalskoj sceni.

Očigledno je i da Francuz više uopšte ne razmišlja o ostanku u PSG-u pogotovo nakon posljednjih razočaravajućih dešavanja u pariškom klubu posljednjih sedmica.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1623149500
Sutra stize vijest veliki povratak Mbappea u Monaco.
6 0
Karlosicroberto
Hahaha ha ovo je najgluplje nesto sto sam procitao
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi