Komentarisala veliki neuspjeh Italije

Majka Roberta Mancinija tvrdi da bi izabrala drugih 11, otvoreno prozvala dvije zvijezde

Edmir Škorić

Roberto Mancini je u teškoj situaciji nakon što je njegova Italija razočarala i izgubila od Sjeverne Makedonije s 1:0 u polufinalu baraža u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Italijani jesu dominirali tokom cijelog susreta u Palermu, ali su primili gol u sudijskoj nadoknadi i ostali bez finala protiv Portugala, odnosno bez bilo kakvih šansi da se plasiraju na Mundijal u Katar, što je, priznat ćete, ravno tragediji.

Marianna Puolo, majka italijanskog selektora Mancinija, imala je zamjerki na početnih 11 njenog sina. Ona bi, za razliku od svog sina, u napad stavila Marija Balotellija.

“Mogli bismo sigurno igrati bolje, ali takav je nogomet. Sve je bilo u našim rukama, ali nažalost nismo bili dovoljno konkretni u napadu. Pozvala bih Marija Balotellija za utakmicu protiv S. Makedonije, jer je izuzetno jak dečko i niko ga ne može zaustaviti pred golom", rekla je Marianna.

Rekla je i zašto su se, po njenom mišljenju, Azzuri našli u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Izdvojila je nesretnog veznjaka, koji je u kvalifikacijama protračio čak tri jedanaesterca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nažalost, napravili smo greške poput Jorginha. Nije on za sve kriv, ali ako promašiš tri penala, onda će naravno biti jako teško. Možda je Donnarumma mogao bolje intervenisati kod g ola, ali nema smisla o tome sada raspravljati", dodala je majka selektora Azzurra.

Bilo kako bilo, aktuelni prvak Evrope propustit će još jedno Svjetsko prvenstvo, a smatra se da će Roberto Mancini uskoro postati bivši i da će dobiti zamjenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.