Italijanske zvijezde ostaju bez nastupa protiv Sjeverne Makedonije
Foto - EPA

Mancini odabrao tim

Italijanske zvijezde ostaju bez nastupa protiv Sjeverne Makedonije

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Mancini odabrao je igrače za večerašnji meč baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Sjeverne Makedonije.

Selektor Azzurra je za ovaj meč pozvao 33 fudbalera, no dobar dio njih nije mogao da nastupi. Kako na klupi može biti maksimalno 12 fudbalera, Mancini je odlučio koga će se odreći za večerašnji meč.

Tu je nekoliko velikih imena iz svijeta fudbala, a protiv Makedonaca večeras neće nastupiti ovi fudbaleri:

Pierluigi Gollini, Cristiano Biraghi, Leonardo Bonucci, Luiz Felipe, Manuel Locatelli, Stefano Sensi, Andrea Belotti, Gianluca Scamacca, Nicolò Zaniolo i Mattia Zaccagni.

Izvjesno je da bi Bonucci i Locatelli bili u ekipi, ali oni su već određeni period izvan treninga. Bonucci je nedovoljno oporavljen, a Locatelli je imao Covid.

Iako je na jutrošnjem testiranju bio negativan, Mancini je odlučio da na njega ne računa u ovom susretu i to je možda i veliko iznenađenje.

Oglasi

Također, Scamacca je pošteđen napora zbog povrede, dok je malo iznenađenje izostavljanje Andree Belottija.

Italijanski tim za duel protiv Sjeverne Makedonije:

Golmani: Alessio Cragno (Cagliari), Gianluigi Donnarumma (Paris Saint Germain), Salvatore Sirigu (Genoa).

Odbrana: Francesco Acerbi (Lazio), Alessandro Bastoni (Inter), Giorgio Chiellini (Juventus), Emerson Palmieri (Lione), Mattia De Sciglio (Juventus), Alessandro Florenzi (Milan), Gianluca Mancini (Roma);

Vezni red: Nicolò Barella (Inter), Bryan Cristante (Roma), Jorginho (Chelsea), Lorenzo Pellegrini (Roma), Matteo Pessina (Atalanta), Sandro Tonali (Milan), Marco Verratti (Paris Saint Germain);

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Napad: Domenico Berardi (Sassuolo), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Joao Pedro (Cagliari), Matteo Politano (Napoli), Giacomo Raspadori (Sassuolo).

Susret Italije i Sjeverne Makedonije igra se večeras na stadionu Renzo Barbera u Palermu od 20:45 sati.

Top Komentari

Adrian
Hajmo Makedonija.
4 0
Salgijica
Mogli bi ovo makedonci dobit. Kad su uzeli nijemce mogu i ovako nikad slabije talijane. A talijani znaju zakazat protiv slabijih ko npr protiv nas.. par puta bilo 1 : 1 to i makedonci mogu iscupat pa onda na penale
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi