Mladi fudbaler Juventusa

Naredni protivnik Zmajeva indirektno proziva Allegrija: Hoće li mu biti ispunjena želja?

E. Ganibegović

Italija je još uvijek potresena ispadanjem od Sjeverne Makedonije u polufinalu baraža za Svjetsko prvenstvo.

Bit će to drugi put u nizu da će Italija Mundijal gledati samo preko TV-a, a to je na Apeninima pokrenulo mnoga pitanja, pa i koliko se šanse daje mladim igračima u Seriji A.

Nicolo Fagioli, mladi fudbaler Juventusa na posudbi u Cremoneseu, dobio je to pitanje na jednoj press konferenciji u toku okupljanja mlade reprezentacije Italije.

"Vidim da u Španiji, možda ne toliko u Engleskoj, ali i u Njemačkoj i Francuskoj, igra više mladih nego u Italiji", rekao je Fagioli i dodao:

"Mogu reći da kada je u pitanju Italija, mladi igrač može dobiti priliku, pogriješiti u jednoj ili dvije utakmice, kritikuju ga, ljudi kažu da nije spreman i onda ga šalju po iskustvo na nižoj razini, pa je treneru teško dosljedno birati nekoga."

"Možemo to osjetiti i vidjeti da se to događa, da talijanski klubovi ne polažu vjeru u mlade igrače. Nadamo se da će se stvari s vremenom promijeniti", zaključuje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fagioli se smatra jednim od najboljih talenata koji su izašli iz Juventusove omladinske akademije, no ipak je dobio samo jedan nastup u Serie A na 20 minuta protiv Crotonea u februaru 2021. godine.

Podsjetimo, 29. marta će zajedno s reprezentacijom Italije u Trstu dočekati U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.