Otpadaju Liverpool, Barca, City, Bayern, PSG, Real: Najavljuje se Salahov nezamislivi transfer

Kakav bi to bio šok

Otpadaju Liverpool, Barca, City, Bayern, PSG, Real: Najavljuje se Salahov nezamislivi transfer

A. Čaušević

Dogovora između Liverpoola i Mohameda Salaha još uvijek nema što pojedinim klubovima daje nadu da sanjaju angažman sjajnog Egipćanina. 

Salahu ugovor s Redstima ističe 2023. godine. Ponuda koja je na stolu ne zadovoljava uslove jednog od najboljih fudbalera svijeta pa se ne isključuje rastanak.

Najveća sedmična plata na Anfield Roadu je 220.000 funti, a Salah želi skoro pa dvostruko više od toga, odnosno 400.000 funti.

Kako dogovora nema ostali klubovi počinju da prate situacije. Pik na Egipćanina je već bacila Barcelona, a u srijedu stižu i vijesti o mogućem Salahovom transferu u Juventus.

Gazzetta dello Sport navodi da bi dovođenje Salah bilo savršeno kompletiranje napadačke slagalice pošto je lijeva strana rezervisana za Federica Chiesu, a vrh napada za Dušana Vlahovića.

Salah je već ranije igrao u Italiji za Romu i Fiorentinu pa se u ovom slučaju mogu primjeniti porezne olakšice koje omogućuju niži porez na platu što znači da Juventus može kapitenu Faraona ponuditi više novca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na prvu se čini nemoguće i nezamislivo, međutim nešto slično je bilo i prije nekoliko godina sa Cristianom Ronaldom koji je na kraju završio u Torinu.

Ipak, Juventus sada nije u situaciji kao prije nekoliko godina. Ni finansijski ni igrački pa se na eventualni dolazak Salaha u Torino definitivno još uvijek može gledati kao na "zabranjeni san".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...mozda ima zelju da vidi kako izgleda ispasti u osmini finala od mnogo slabijih ekipa?
1 9
denimen9
Click Bait
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi